hoaxit

Huijausvaroitukset, eli ns. hoaxit, ovat pahansuopien henkilöiden pelottelutarkoituksessa luomia. Ne leviävät, kun tietokoneen käyttäjät luulevat tekevänsä palveluksen muille välittämällä varoitusta eteenpäin.


Älä välitä huijausvaroituksia eteenpäin. Tiukka ohje: Loppukäyttäjät eivät saa välittää virusvaroituksia eteenpäin. Jos käyttäjä vastaanottaa virusvaroituksen, hänen tulisi lähettää se asiakastukeen, muttei mihinkään muualle.


Esimerkki huijausvaroituksesta:


Route.exe -hoax on valheellinen virusvaroitus, joka koskee Windowsin "route.exe" -komentoa. Tämän ohjelman avulla hallitaan Windowsin verkkoyhteyksien reititystietoja ja tiedoston poistaminen saattaa aiheuttaa ongelmia verkkoyhteyksissä.


Jos saat sähköpostiisi varoituksen "route.exe" -tiedostosta, jätä viesti huomioitta äläkä lähetä sitä eteenpäin.


"Route.exe" -tiedoston olemassaolo ei siis ole merkki virustartunnasta, mutta on huomioitava, että jotkin madot keräävät saastuneesta järjestelmästä ajettavia tiedostoja, saastuttavat ja lähettävät ne eteenpäin. Eli, jos saat sähköpostiviestin, jonka liitteenä on "route.exe", ei liitettä tule avata.


Ohessa alkuperäinen huijausvaroitus:


Viestin sisältö:

Heipsan!


Ilmeisesti joku, joka tuntee jonkun, jonka minä tunnen, oli saanut mailinsa osoitekirjaan viruksen, josta se oli sitten iloisesti levinnyt hänen kauttaan minun koneeseeni ja siitä eteenpäin teidän koneisiinne.


Viruksen nimi on route.exe. Sitä ei löydä Nortonilla tai McAfee anti-virusohjelmilla. Se on hiljaa 14 päivää, kunnes rupeaa vahingoittamaan systeemiä. Se leviää messengerin ja sähköpostien osoitekirjojen kautta, LÄHETÄT SITTEN SÄHKÖPOSTIA TAI ET! Hyvät uutiset? Sen saa helposti pois.


Suosittelen, että noudatat seuraavia ohjeita:


1. Mene käynnistä-valikkoon, ja avaa "Etsi tiedostoja tai kansioita"


2. Kirjoita etsittäväksi nimi route.exe, etsi kaikki kansiot läpi


3. Viruksen logona on tavallisen näköinen windows-ikkuna, ÄLÄ AVAA SITÄ!! Sen nimi on ROUTE. Se on yksi yleisimmistä internetin kautta leviävistä tietokoneviruksista, ja se voi olla tuhoisa.


4. Klikkaa tiedostoa hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja deletoi se. Mene sen jälkeen roskakoriin ja poista tiedosto sieltäkin.


JOS LÖYDÄT VIRUKSEN, LÄHETÄ TÄMÄ MAILI ETEENPÄIN KAIKILLE, JOTKA LÖYTYVÄT OSOITEKIRJASTASI, TAI JOTKA LÖYTYVÄT MSN-MESSENGERISTÄSI!!!


Virusta on levinnyt jo huomattavan paljon, joten jos olet käyttänyt hotmailia aktiivisesti omalla koneellasi, se saattaa olla jo koneellasi.


Pahoitteluni. Toivottavasti saatte asiat hoidettua.