Kotisivujen julkaisu (FirstClass)

Kotisivutilaa jokaisella käyttäjällä

Aumanetin palvelimella on varattu asiakkaille kotisivutilaa. Kaikilla käyttäjillä on oletusarvoisesti mahdollisuus henkilökohtaisten sivujen julkaisuun ja kotisivutilaa on todellakin tarpeeksi henkilökohtaisiin tarpeisiin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden myös muiden tiedostojen, kuten dokumenttien ja kuvien jakamiseen.

Mikäli olet kiinnostunut Web-palvelujen ohjelmoinnista, huomioi muutama asia. FirstClass-palvelin tarjoaa mahdollisuuden julkaista vain selainohjelmointikielillä tehtävillä teknologioilla (HTML ja JavaScript) tehtyjä kotisivuja. Esimerkiksi omien PHP-ohjelmien suorittaminen ei ole mahdollista FirstClass-palvelimella sijaitsevassa hakemistossa.


Aumanet ei puutu itse selainohjelmointiin. Kotisivujen teosta löytyy hyviä ja kattavia oppaita niin kirjoiksi painettuina kuin WWW-oppainakin. Alkuun pääset esimerkiksi avaamalla Google-haun ja laittamalla hakusanaksi "HTML-opas".

Kotisivujen siirto

Tiedostot voidaan siirtää palvelimelle joko perinteisellä FTP-ohjelmalla, FirstClass -asiakasohjelmalla tai yhdistämällä verkkoasemaan (WebDAV).


HUOM! Muista laittaa ensimmäisen sivun nimeksi index.html (sivu joka halutaan avautuvan katsojalle ensimmäiseksi).

FirstClassin omien kotisivutyökalujen käyttö

Voit rakentaa kaikki sivusi helposti käyttämällä FirstClassin dokumentteja ja hakemistoja. FirstClass tarjoaa myös valmiit työkalut kalentreiden, blogien ja podcast -lähetysten luontiin. Jokaisella Aumanetin asiakkaalla on omalla työpöydällään Kotisivut -kuvake, jonka sisään luotu materiaali näkyy www-sivuina osoitteessa http://www.aumanet.fi/~etunimi.sukunimi 

Kotisivukuvake FirstClass työpöydällä:
1682007_132956_1.png

Kotisivujen luonnissa käytössä olevat dokumenttityypit:
1682007_132736_0.png


TIESITKÖ? Kotisivut -kansiossa käytössä olevia työkaluja on mahdollista käyttää myös asiakkaan oman domainin kotisivujen ylläpidossa! Tämä järjestely onnistuu ottamalla yhteyttä Aumanetin ylläpitoon tuki(at)aumanet.fi