Sähköpostien vanheneminen

Viestien säilyttäminen palvelimella

Aumanetin koko 15 vuotisen historian aikana on voimassa ollut sääntö, jonka mukaan Postilaatikon päätasolla viestit säilyvät vain tietyn ajan. Postit on aina saanut säilymään pysyvästi palvelimella siirtämällä viestit esim. Postilaatikon alikansioihin. Tämä käytäntö on estänyt Postilaatikkoja täyttymästä turhista viesteistä ja roskapostista. Omaan Postilaatikkoon voi luoda rajattomasti uusia kansioita postin lajittelua varten ja näihin kansioihin siirretyt viestit säilyvät palvelimella aina pysyvästi.

Oletusvanhenemisaika Postilaatikon päätason viesteille on tähän saakka ollut 60 päivää. 1.2.2013 alkaen tämä aika kaksinkertaistetaan ja kyseisestä päivästä eteenpäin uusien viestien oletusvanhenemisaika on 120 päivää. Jos käyttäjä ei aktiivisesti lajittele postejaan ja poista turhia viestejä niin muutos merkitsee, että levykiintiöt täyttyvät aiempaa nopeammin.

Mikäli haluat, että yksikään viesti ei vanhene koskaan edes Postilaatikon päätasolta niin jokainen käyttäjä voi itse tehdä tämän muutoksen seuraavasti:

1. Avaa oma Postilaatikkosi
2. Valitse komento Palvelu -> Käyttöoikeudet
3. Klikkaa Kokorajoitus, vanheneminen -tekstin vasemmalla puolella olevaa kolmiota, jolloin avautuu seuraava ikkuna:
122013_132312_0.png
4. Vaihda oikeassa alakulmassa oleva Viestien vanheneminen (päiviä) Oletusarvo -> Ei koskaan ja sulje ikkuna


Postien järjestely kansioihin

Oman Postilaatikon näkymän voi vaihtaa (Postilaatikon ollessa avoimena) Näytä -> Ikkunan jako vaihtoehdoista.

Uusia kansioita voit luoda Tiedosto -> Uusi -> Uusi kansio -komennolla ja nimetä sekä muuttaa niiden ikonia kohteen Ominaisuuksista. Kohteen ominaisuudet komennon saat näkyviin klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä kansion päällä.

Ohessa kuvaruutukaappaus Postilaatikosta, jonka näkymä on jaettu pystysuunnassa:

122013_132902_1.png

Viestejä voi raahata & pudottaa Postilaatikon pääikkunasta vasemalla oleviin kansioihin tai klikkaamalla hiiren oikealla näppäimellä viestin päällä ja valitsemalla Siirrä kansioon... komennon.